Pages

" ASMA UL-HUSNA "

DENGAN NAMA ALLAH....

“Hidup bukanlah merupakan suatu beban yang harus dipikul, tapi merupakan suatu anugerah untuk dinikmati.

Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmat Mu dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,

Wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.

Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku…

amin ya rabbal ‘alamin….”

DAH KENAL? NAK KENAL LG? TENGOK NI YE....

sahabat

“Orang yang menunjukkan kebaikan kepada anda adalah sahabat yang baik .

Dan orang yang menunjukkan kesalahan anda adalah sahabat yang paling baik.”

iklan

Saturday, October 16, 2010

MONOLOG CINTA

Kesepian bertandang lagi menjadi penghuni dihati untuk selamanya. Aku keseorangan meratapi srikandi cinta yang dibina tidak kekal selamanya. Ya Allah ! berikanlah kekuatan pada diriku untuk Aku hadapi onak kehidupan ini. Apakah aku sedang bicara dengan halimunan untuk aku nyatakan Cinta ku.

Inilah Monolog Cintaku…

Monolog cinta berkata…cinta adalah ilusi…

Dia berkata…ilusi itu indah dan nikmat dihati. Satukan ilusi menjadi nyata agar ianya kekal bahagia. Ilusi wujud dalam lubuk kalbu.

Monolog Cinta berkata…sepi itu indah…

Dia berkata…sepi mengajar erti rindu. Mengulit damai di kegelapan malam. Mencanai kasih dikedinginan embun. Bintang saling menyapa cinta kita berdua.

Monolog cinta berkata…rindu bertandang lagi…

Dia berkata…rindu kembali mengetuk pintu hatiku. Menjenguk sunyi dari daun jendela. Menyapa sepi disudut jiwa. Mengkhabarkan kasih di kejauhan.

Monolog cinta berkata…haruskah cinta dinikmati ?

Dia berkata…nikmat cinta bak embun terakhir dirumput damai, umpama madu terakhir dicangkir bahagia, laksana kucupan terakhir ditabir rindu.

Aku tersentak dari lamunan, kenangan indah benar-benar menggamit fikiranku. Mungkin disinilah riwayat jodoh ku dengan dia. Walaupun untuk seketika, terasa hidup ini indah sekali. Haruskah aku teruskan khayalan yang sudah pasti dia telah tiada di mata ? Aku bermain lagi dengan Monolog Cintaku…

Monolog cinta berkata…cinta adalah penantian…

Dia berkata…Cinta bukan penyiksaan. Cinta adalah landasan kejujuran. Menyusun rindu dipinggir damai, menyemai sayang tanpa harapan. Menanti kasih yang pasti bertandang. Walaupun sepi menyinggah dulu, bahagia menyinggah dikalbu.


Tenang malam mengimbau kasih, mengocak rindu dikedamaian cinta. Aku sayang padamu…. Ucapan syahdu dingin malam menggelorakan jiwaku. Aku gundah gulana, debar dalam kebingungan…”Ah.. mana mungkin aku bermain dengan onak cinta…”

“Percayalah sayang…jika itu takdirnya..kita pasti bersatu..”

Bukan Aku tidak cinta dan bukan juga Aku tidak sayang. Malahan Aku tidak boleh menolak cintamu. Luhurnya hatimu, ikhlasnya hatimu mencurahkan cinta untuk ku…Kau agungkan diriku, kau bentang permaidani indah untuk aku lalui menuju bahtera syurga. Kau hias diriku dengan mutiara indah. Kau saluti diriku dengan belaian kasih sayang.

Indah sekali sayang ku…impian untuk bersama tercapai jua…tapi...Aku tidak mampu melawan takdir…Aku tidak mampu berdiri sendiri menanggung rindu yang berkubur selamanya…Aku sengsara kehilanganmu…rakan taulan melihat Aku tabah…mereka melihat aku gembira…hakikatnya...Aku ibarat boneka...

Monolog cinta bertandang lagi…

Monolog cinta berkata…cinta itu buta…

Dia berkata…Cinta tidak buta sayang…Cinta ada mata yang letaknya dihati. Hanya yang menyintai tahu sejauh mana dalamnya Cinta. Hanya yang menyintai tahu bahawa cintanya ikhlas. Hanya yang menyintai tahu siapa yang dia cintai.

Monolog cinta berkata…cinta adalah penyatuan..

Dia berkata…penyatuan kasih sayang dengan menabur benih-benih cinta untuk mendapatkan hasil yang menyerikan mahligai. Alangkah bahagianya, alangkah indahnya, alangkah cerianya mahligai dengan bunga-bunga dan kumbang-kumbang. Sayang…itulah bukti penyatuan dua hati.

Monolog cinta berkata…cinta sehidup semati…

Dia berkata…jika itu takdirnya…relakan saya pergi dulu sayang. Jangan menangis sayang…usah bersedih sayang…aku tetap di hatimu. Aku senantiasa dalam ingatanmu. Aku senantiasa memerhatikan dirimu sayang...

Haruskah aku menangis lagi ? Meratapi sayang pergi ? Aku tidak sekuat itu, Aku kalah dengan dugaan Maha Esa. Aku wanita yang lemah, tidak kuat hadapi semuanya ini. Bagaimana untuk aku nyatakan..bagaimana untuk aku luahkan…

Hanya inilah Monolog Cinta Ku untuk mu sayang...

No comments:

Post a Comment